19:00

Latorps IF

Referat: Frövi IK - Latorps IF

3p in på kontot
6:e omgången i Närkes Allsvenska innebar hemmamatch mot Latorps IF. 141 personer i publiken fick se en spännande match som slutade med en härlig hemmaseger med siffrorna 3-2 på resultattavlan.

Första tio känner lagen på varandra och inga farliga chanser för något av lagen men i spelminut 11 kommer första chansen och det är Höijer som fångar upp en boll i mittcirkeln och ser att mv är långt ut och Filip testar ett skott men tyvärr smet bollen utanför målramen. Första målet i matchen kommer i spelminut 15 och det är gästerna som tar ledningen (0-1). Målet kom till efter ett slarvigt uppspel från FIK som medförde att en Latorpsspelare kunde bredsida in bollen i nät på ett avslut till vänster inne i boxen. FIK jagar reducering och får minuten senare en chans då Theo fixade en hörna men tyvärr inget resultat på hörnan. I minut 22 spelar Wille A en instickare til Höijer som kommer in i boxens vänstrasida och spelar snett innåt men bollbanan täcks och Latorp avvärjer en bra FIK-chans. Två minuter senare lyfter Höijer ett högerinlägg mot Kevin, som finns i ett bra läge, men gästernas mv är med och plockar bollen. I min 30 sticker Latorp upp i ett anfall som avslutas med ett skott från vänsterkanten men boll en bit utanför Luddes målram. I min 32 sätter Kevin fart och är på väg att bryta sig igenom och skapa ett friläge men halkas strax utanför straffområdslinjen men tyvärr ingen signal från domarens pipa. Kevin lyfter i min 36 in bollen mot Höijer som inne i boxen gör en direktstyrning men tyvärr inget mål på en bra chans. FIK jagar kvittering och får en chans på en hörna i minut 43 men inget mål. I slutet av första kvitterar Frövi (1-1) och det är Kevin som placerar in vänsterbössan i målvakts vänstra hörn efter att ha blivit fint framspelad av Wille A.
I andra halvleks andra spelminut visar Adam sin styrka, i försvarsspelet, då han vänder bort en forward i Latorp på bästa sätt. I min 48 sätter Theo fart på vänsterkanten och är så när på att komma in i straffområdet men en tå i Latorp avvärjer Theos försök. I minut 50 spelar Höijer fram Anton som är i ett bra läge i boxen. Anton är kylig och placerar bollen elegant i nät och Frövi tar ledningen med 2-1. Latorp skapar två hörnor fem minuter efter Frövis ledningsmål men ingen av hörnorna ger resultat. I minut 60 ställer FIK till det i eget straffområde och bjuder gästarna på en målchans som man nyttjar och det är kvitterat 2-2 på resultattavlan. Några minuter efter kvitteringen lyfter Kevin in bollen i boxen men mv är med och greppar inlägget. I samma spelminut får Anton ett bra läge att näta men avslutet lyftes tyvärr över ribban, nära men inget mål. I min 65 rullar FIK upp ett bra anfall som avslutas med att Anton passar Oscar som spelar vidare till Höijer som avslutar med ett skott med vänsterfoten men tyvärr lyckas ett Latorps-ben täcka bollen. I minut 66 får Frövi två hörnor men inga mål på hörnchanserna. I minut 70 får Frövi en hörna som medför att Erik, i andra våg, lyfter in ett inlägg som Anton möter med pannan och nickar in 3-2, leding Frövi. Här ville ledare i Latorp ha en offisde men analys av matchens filminspelning visar att linjedomaren hade koll på linjen då Anton var onside när bollen slogs, bra gjort av assisterande domaren. Frövi bevakar matchen och får en chans att utöka sin ledning men Antons skott i minut 81 räddas av en bra målvakt i Latorp. I minut 88 får Frövi en ny chans och det är Oscar och Kevin som spelar vägg som medför att Oscar testar lyckan men mv räddar. Latorp lyfter några inlägg i slutet av matchen men Ludde i FIK-målet tillsammans med FIK-försvaret har inga problem att avvärja de långa bollarna så matchen slutar med en skön hemmaseger med siffrorna 3-2.